FAINA DE MAZARE GALBENA 500G
 

Făina de mazăre galbenă este obținută din boabe de mazăre uscate și măcinate, nu conține gluten, dar sunt bogate în carbohidrați complecși,  fibre, proteine, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, şi K), mangan, magneziu, cupru, fier, fosfor, zinc, potasiu. Conţine betacaroten şi luteină, benefice pentru sănătatea ochilor, Din mazăre galbenă se poat pregăti multe rețete perfecte pentru copiii în creștere, vegetarieni și vegani și promovează o digestie și o nutriție sănătoasă. 

Mazărea (Pisum sativum, în latină) este o plantă anuală din familia Fabaceae, înrudită cu fasolea, lintea, bobul, alfalfa, soia, năutul, alunele de pământ/arahidele și roșcovul/karobul. Fructul de mazăre este păstaia, care conține semințe comestibile verzi sau galbene, cu o greutate de 0,1-0,36 g fiecare. Mazărea este una dintre cele mai vechi leguminoase consumate de om, mazărea sălbatică fiind mâncată încă din anul 9750 i.Hr., în Asia de SE. Consumată în formă uscată timp de sute de ani, abia dupa evoluția tehnicilor de cultivare (în secolul XV) mazărea a început să fie populară și în forma proaspătă.

Consumul regulat de mazăre are numeroase beneficii pentru organismul uman: 

  • mazărea este o sursă excelentă de proteine complete, conținând toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism, dar și aminoacizii utilizați pentru energie și dezvoltare musculară 

  • mazărea nu conține deloc colesterol și ajută la scăderea nivelului acestuia din corp, datorită conținutului de fibre solubile și insolubile (fibre care măresc senzația de sațietate, te pot ajuta să îți controlezi greutatea și promovează o digestie sănătoasă, prevenind constipația)

  • mazărea reglează glicemia, datorită indexului glicemic scăzut și a fibrelor solubile

  • mazărea poate reduce riscul de cancer, datorită bogăției de fitonutrienți

  • mazărea conține izoflavone, un tip de estrogen vegetal care reduce simptomele neplăcute ale menopauzei

  • mazărea conține triptofan, care este utilizat de corp în procesul de crearea a neurotransmițătorilor ca serotonina, care reglează pofta de mâncare și îmbunătățește starea de spirit

Declarație nutrițională
per 100g
Valoare energetica
1493 kj/ 355 kcal
Grasimi
1.8 g
din care acizi grasi saturati
0.36 g
Glucide
45 g
din care zaharuri
1.52 g
Fibre
1.52 g
Proteine
23.5 g
Sare
0 g

Făină de mazăre galbenă



Alte produse din aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

(1/5
07 Aug 2020 (FĂINĂ DE MAZĂRE GALBENĂ 500 G) :
Clientul a evaluat produsul dar nu a scris și un comentariu.
Produs adăugat la wishlist